Duynvast

BRISK Amsterdam

Het voormalige kantoor van Croonwolter&dros aan de Hettenheuvelweg 50 in Hondsrugpark Amsterdam, wordt getransformeerd naar een mixed use gebouw met een divers woningaanbod en kantoren.

De huurwoningen worden in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling gebouwd. Het nieuwbouwprogramma van BRISK bestaat uit 270 woningen, circa 3.250 m2 kantoor, een sociaal-maatschappelijke voorziening en 144 gebouwde parkeervoorzieningen. De Alliantie Ontwikkeling heeft in totaal 259 appartementen gekocht van Synchroon. Later brengt Synchroon nog 11 eengezinswoningen in de verkoop.

BRISK staat voor ‘groen en stedelijk wonen en werken’: Een stedelijke leefomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte door de realisatie van onder andere een groen binnengebied. Deze groene, aantrekkelijke buitenruimte is belangrijk voor de biodiversiteit en is een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen met elkaar kunnen buitenspelen. De duurzame woningen worden gasvrij en natuur-inclusief gebouwd. Waterbuffers worden aangelegd om regen op te vangen. Een circulaire keramische tegel vormt de gevel van de toren op de hoek Hettenheuvelweg/Hondsrugpark.

BRISK is ontworpen door Basic City en Arons & Gelauff architecten. HSB Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van BRISK. De bouw is gestart en oplevering verwacht in 2025.

Rol Duynvast

Duynvast is namens zijn opdrachtgever Synchroon projectleider.

Bezoek de website

Zoekvenster sluiten