Duynvast

Huis op Zuid Rotterdam

Huis op Zuid bestaat uit 104 appartementen, allen in het middensegment huur, en circa 800 m2 commerciële voorzieningen in de plint van het gebouw.

Huis op Zuid wordt een nieuw, mixed use gebouw. Naast de appartementen van Synchroon, worden door gemeente Rotterdam sport- en zwemfaciliteiten gerealiseerd. Huis op Zuid is het eerste gebouw wat opgenomen wordt in het Synchroon Woonfonds en is momenteel in aanbouw. De oplevering is voorzien in 2024.

Naar een ontwerp van architect Koen van Velsen komt op de hoek van Laan op Zuid – Brede Hilledijk, een woontoren. De 50 meter hoge toren bestaat uit een mix van studio’s en twee- en driekamer appartementen. Op de begane grond en op de entresol is over de volle breedte ruimte voor horeca. Het ontwerp sluit naadloos aan op het sport- en zwemdeel dat eerder al door Koen van Velsen architecten werd ontworpen.

In de Afrikaanderwijk wil de gemeente meer diversiteit in woningtypen aanbrengen zodat de huidige en nieuwe bewoners in elke levensfase en met elk inkomen in de wijk kunnen (blijven) wonen.

Huis op Zuid krijgt een belangrijke sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Het verbindt de Afrikaanderwijk en de Kop van Zuid. Het biedt huidige en toekomstige bewoners van Rotterdam Zuid optimale mogelijkheden en kansen om te sporten, wonen en ondernemen.

Rol Duynvast

Coen van Oudheusden was namens Synchroon projectleider.

Bezoek de website

Zoekvenster sluiten